Natuur en ruimte

DSC05895’t Woudlopertje onderscheidt zich door de bijzonder grote ruimte in en om onze gebouwen en de aandacht die met de kinderen wordt besteedt aan de natuur. In het dagverblijf worden de kinderen in leeftijdscategorieën ingedeeld. Er zijn horizontale groepen van 0 tot 2 jaar en van 2 tot 4 jaar. Iedere groep heeft haar eigen ruimte. Daar kunnen de kinderen zich met leeftijdgenootjes ontwikkelen onder het toeziend oog van de pedagogisch medewerkers.
‘t Woudlopertje heeft ook één verticale groep. In deze groep worden kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar opgevangen.

Het onderkomen van de buitenschoolse opvang van ’t Woudlopertje is omgetoverd tot een heus dorp, waar kinderen volop kunnen spelen, sporten en avonturen beleven. Maar ze kunnen er ook lekker chillen, al naar gelang de voorkeur van het kind. Voor elke groep is een ruim assortiment aan verschillende soorten speelgoed aanwezig, gericht op de meerdere ontwikkelingsgebieden van kinderen.

DSC06436Bovendien beschikt ’t Woudlopertje over veel buitenruimte waar de kinderen op spelende wijze de natuur, de dieren en de ruimte om hen heen ontdekken. Er is een minikinderboerderij met kippen, geiten en konijnen. Naast de omgang en verzorging van de dieren wordt er ook aandacht geschonken aan het groeien en bloeien van de natuur en is er ruimte om daarmee te experimenteren. Wanneer kinderen op jonge leeftijd worden betrokken bij de natuur en de verzorging van dieren, heeft dat een positieve invloed op hun sociaal gedrag. Spelenderwijs krijgen ze hierdoor steun bij de ontwikkeling van positieve normen en waarden. Naast al deze mogelijkheden om de kinderen te vermaken, trekken wij er ook regelmatig met hen op uit.

Login